It is an expensive scheme and, yes, in the current climate that is a problem. The council is planning on phasing it over a longer period (years, rather than months) to spread the cost, but like so much else the long term effects of the Comprehensive Spending Review later this month will give a better idea.

The main work in this phase is the road rather than the pavements, so the right turn into Falcon Lane will be created. The main change for pedestrians will be the crossing changing from a staggered to a straight crossing.

And the tree was on Asda’s land. I think there were originally three trees on that land. The current paving has a line of bricks, running roughly in line with the front of the Post Office building, that marks the boundary between public and private land.

Many years ago I tried to get one of the trees replaced, as there was just a bare tree pit, but Asda weren’t interested. Although some years later they did pave over the pit, you can see a slightly different patch where it was.